Norbertus Gertrudis Mavo

“En Sanne, heb jij een beetje kunnen slapen nu Nederland het wereldkampioenschap voetbal gewonnen heeft?” Ik vertel met kleine oogjes dat ik tot laat ben opgebleven om de finale te kijken en nog een klein feestje gevierd heb met de buurt. “Nou dan zal je productiviteit bij kunst en cultuur vandaag wel wat minder zijn”, grapt mijn mentor.

Het is nog vroeg, net 8 uur pas, maar toch vind ik het fijn om nu al op school te zijn. Ik merk dat een paar keer per week zo’n dagstart met de mentor me goed doet. We praten over actuele onderwerpen. Soms zijn ze leuk, zoals vandaag. Maar ook als er serieuze zaken zijn praten we er kort over. Dan heb ik vervolgens genoeg ruimte in mijn hoofd voor de lesstof. Die eerlijk gezegd best heel leuk is. Dat zeggen mijn vriendinnen van de @havoklas trouwens ook. Soms hebben we samen les, bijvoorbeeld in het praktijklokaal keuken. Ik vind het fijn dat we op onze locatie zo’n keuken hebben en dat we af en toe ook naar het restaurant gaan bij Da Vinci. We serveren daar ook eten uit aan onze gasten.

Gelukkig heb ik vandaag ook weer SportPlus lessen. Dan kan ik zelf werken aan mijn voetbal skills haha! Tussendoor wel nog even scherp zijn tijdens de economieles. Alles wat ik nu leer kan ik gebruiken op het mbo. Des te sneller ben ik lekker aan de slag in mijn eigen bedrijf. Ik twijfel nog over waarin ik mij precies ga specialiseren. Het Techlokaal van de toekomst heeft mij wel aan het denken gezet, die 3D-printers en lasersnijders zijn zo gaaf!

Tussen de middag loop ik richting docentenkamer en zie ik Sanne met haar twee beste vriendinnen van @havoklas op de trappen pauzeren. Haar oogjes zijn nog steeds een beetje klein, maar ze lachen wel. Wat is het toch fijn om in een gebouw te werken waar iedereen elkaar kent.

Norbertus Gertrudis Mavo: mavo en havo onderbouw in Roosendaal

NGM is een kleinschalige school voor mavo en havo onderbouw in Roosendaal. Met een tweejarige brugklas bereiden wij leerlingen voor op een mavo vervolg op onze locatie of een havo vervolg op het Norbertus Gertrudis Lyceum, onze collega Tongerloschool. Beroepsgericht leren is onze kracht. We verbinden onze leerlingen aan bedrijven in het werkveld en besteden veel aandacht aan praktische vaardigheden en persoonlijke ontwikkeling. Daarmee sluiten we naadloos aan bij het mbo, zodat ze soepel door kunnen stromen.

Waarom kiezen voor Norbertus Gertrudis Mavo?

 • Ons schoolgebouw is een vernieuwbouw, waarin oud en nieuw prachtig gecombineerd is.
 • We bieden een tweejarige brugklas op zowel mavo- als havoniveau aan.
 • Op onze locatie staat beroepsgericht leren centraal. Er is veel samenwerking met partijen
  uit het werkveld, waardoor onze leerlingen naast theorie ook gelijk praktijkervering opdoen.
 • Onze school is kleinschalig en overzichtelijk. Dit zorgt voor een fijne sfeer en
  gezelligheid.
 • Op de Norbertus Gertrudis Mavo hebben leerlingen 3x per week een dagstart met hun mentor. Zo houden we
  een vinger aan de pols en kunnen we onze leerlingen goed begeleiden bij hun schoolreis.
 • In de onderbouw bieden we drie toffe keuzevakken aan voor onze leerlingen:
  Tech, SportPlus en Werelds eten

De gouden appels van Tongerlo

NGM maakt onderdeel uit van Scholengroep Tongerlo in Roosendaal. Vanuit een gezamenlijke basis maken we ons sterk voor onderwijs van nu, waarbij de talenten van onze leerlingen centraal staan in een professionele cultuur met een vitaal en wendbaar team. Samen zorgen we voor aantrekkelijk onderwijs voor iedere leerling, van praktijkonderwijs tot en met gymnasium. We maken onze gouden appels op drie onderwijslocaties toegankelijk voor al onze leerlingen. Zo is de schooltijd van onze leerlingen extra leerzaam en gevarieerd, naast de vertrouwde onderwijslocatie waar zij het grootste deel van hun tijd doorbrengen.